Надлежни у Центру за социјални рад у Алибунару, према нашим сазнањима, сносиће последице због пропуста у раду


Шесторо деце из Новог Козјака код Алибунара који сами преживљавају без мајке која их је напустила и оца који је у затвору биће већ данас збринута, потврђено је у Покрајинској Влади.


Према нашим информацијама, браћа и сестре ће највероватније бити подељена у две хранитељске породице које су спремне за такозвани ургентни смештај.


Надлежни у Центру за социјални рад у Алибунару, према нашим сазнањима, сносиће последице због пропуста у раду.


Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је са сарадницима Центар за социјални рад Алибунар како би утврдио ситуацију у којој се налази шесторо малолетника за које је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова добио сазнања након објава у медијима.


- По прелиминарним резулатима након обављеног стручног и инспекцијског надзору у Центру за социјални рад Алибунар утврђено је да се породица већ дуже време налази на евиденцији Центра, по више основа, такође је констатовано да од 20. јануара када је мајка последњи пут била у Центру за социјални рад Алибунар не постоје сазнања о стању у породици, те су због тога констатовани пропусти у раду Центра и утврђене погрешне процене у раду са породицом. Наложене су хитне мере збрињавања деце и корекција мера подршке породици - наводи се у саопштењу Центра.


Заштита права и интереса деце обавиће се путем органа старатељства, а у најбољем интересу деце и у складу са Законом.


Покрајински секретаријат ће наставити да прати рад са овом породицом, а након завршеног надзора урадити извештај са предложеним мерама.


Након посете Центру за социјални рад Предраг Вулетић је обишао кућу у којој живи шесторо малолетника

(Телеграф.рс)