ВРХУНСКИ резултати Елзана Бибића, који за кратко време надмашио државне дворанске рекорде на 3.000 и 1.500 метара, последица су доброг рада у овдашњем клубу, али и великих улагања Новог Пазара у инфраструктуру - посебно у атлетски стадион који је међу најбољима у Србији.

Уз честитке Бибићу, за рекорде и резултате које је постигао на атлетским такмичењима у Словенији, Немачкој, Чешкој и Аустрији, током пријема у Скупштини града, први човек Новог Пазара Нихат Бишевац се нада да ће и други овдашњи атлетичари свом родном месту донети нове и још веће радости.

- Наш град се поноси атлетским клубом и Бибићем који је најбољи промотер Новог Пазара и Србије - истакао је Бишевац на скупу којем су присуствовали још селектор атлетске репрезентације Србије, Новопазарац Един Зуковић, те Бибићев тренер и легенда наше "краљице спортова" Рифат Зилкић.

Подсетимо, на митинзима у Острави и Линцу, Бибић је двапут испунио норму за учешће на светском првенству и Нанђингу које је, због вируса корона у Кини, одложено за годину дана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У Браничевском округу проглашена епидемија грипа


- Његов резултат на 3.000 метара је тренутно најбољи у Европи, на упола краћој деоници је у самом врху, па је то капитал који ће Атлетски савез Србије и Нови Пазар покушати да материјализују на Олимпијским играма у Токију и Европском првенству у Паризу - најавио је Зилкић.


Бибић са тренерима и градоначелником Бишевцем

ТОКИО

У НОВОМ Пазару сви верују у то да је Елзан Бибић сигуран учесник Олимпијских игара у Токију, норму за највеће планетарно такмичење је испунила и Амела Терзић, која се лане удала, па је њен наступ још под знаком питања, а очекује се да ће њиховим стопама кренути и талентована Теодора Симовић.