ЖАБАРИ – Председник општине Жабари, Јован Лукић, поднео је 12. фебруара кривичне пријаве против лица која су претходних дана најављивала да ће се у овој општини населити 1.000 миграната из Сирије.


-У претходних десетак дана преко појединих портала и друштвених мрежа пласирана је вест да ће се овде грађанима одузимати куће и у њих усељавати мигранти из Сирије. То је нетачна, злонамерна информација, објављена зарад прикупљања јефтиних политичких поена. Због тога сам против тих лица поднео пријаве због кривичног дела изазивања панике и нереда, за које је законом запрећена казна од шест месеци до пет година затвора – рекао је Лукић.


Он је поручио житељима општине Жабари да не брину због ових лажних вести и да је давно прошла 1945. година, када су се комунисти усељавали у туђе куће и одузимали грађанима имовину.


Прочитајте још: Грађане узнемирила вест да ће 800 МИГРАНАТА бити смештено у Велико Градиште, огласио се председник општине


Пре Лукића, демант вести о насељавању миграната на подручје Браничевског округа дао је и председник општине Велико Градиште, Драган Милић, јер су се прошириле гласине да се у ту општину досељава 800 миграната.


Центар Жабара - Фото: Д. Новковић