Ко ће управљати јавним простором у Лесковцу: Нови приватник преузима паркиралишта?

И. Митић

12. 02. 2020. у 13:24

Ко ће управљати јавним простором у Лесковцу: Нови приватник преузима паркиралишта?

Фото И. Митић

Предузеће које управља паркиралиштима у Лесковцу мења власника. Пословни договор садашњег и будућег власника мораће да добије сагласност и Скупштине града

Лесковац – Предузеће „Метропаркинг југ“ Београд намерава да уступи Уговор о обављању комуналне делатности одржавања јавних простора за паркирање и решење стационарног саобраћаја новооснованом привредном друштву „Паркинг и гараже“ из Лесковца. Одлука о давању сагласности на ову купопродају је на дашањој седници Градског већа, а градоначелник Горан Цветановић је недавно изјавио да ће инсистирати и на томе да се о свему изјасне и одборници локалног парламента на седници која ће бити одржана до 20. фебруара.


- Званичан уговор биће потписан пред свим грађанима и сви ћете моћи да видите детаље – рекао је градоначелник Цветановић коментаришући натписе о томе да ће овај посао преузети лесковачко предузеће „Багдала градња“.


Он је том приликом потврдио да је за куповину „Метропаркинг југа“ заинтересован локални инвеститор, али је и нагласио да то није предузеће „Багдала градња“.


- „Багдала градња“ нема ту директног учешћа. Има можда индиректног, јер се његова ћерка удала за сина власника фирме „Бели бор“ и, колико знам, она и њен супруг, односно његова породица, су заинтересовани за то. Добро је да Лесковац има таквих привредника – рекао је Цветановић.


Према његовим информацијама, преговорало се о купопродајном уговору вредном 100.000 евра. Лесковац је управљање мирујућим саобраћајем „Метропаркинг југу“, у јавно-приватном партнерству, поверио на 25 година, а више од две петине тог периода је већ истекло.


ВЕЛИКИ ПОТЕНЦИЈАЛ


Цветановић је истакао да Лесковац има велики интелектуални, привредни и финансијски потенцијал и као пример за то навео је да су нови власници некадашњег „Хотела Београд“ и „Лесковачког сајма“, постали локални привредници који су започели и значајне инвестиције како би се ови објекти, који су годинама били напуштени, „ставили у функцију развоја града“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације