ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ – Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, демантовао је писање једног локалног портала, који је навео да ће на њиховом подручју бити смештено 800 миграната.

Прочитајте још: Мигранти све већи проблем на северу Србије, проваљују и пале куће

Оваква информација наведена је у тексту у у којем се каже да је реч о програму који су потписали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије Немачке развојне банке “KfW” у Србији Арне Гос. „Од 800 мигранта који треба да буду смештени на територији општине Велико Градиште, 400 мигранта биће смештено у касарни у самом центру Градишта, која ће бити преуређена и адаптирана за њихов пријем, док ће остатак бити распоређен по напуштеним домаћинствима“, наводи се у спорном тексту.

За наведене информације Милић каже да су узнемирујуће и непроверене. - Истичем да руководство општине Велико Градиште до сада нико није контактирао у вези доласка, односно смештаја миграната на територију ове општине. Такође, непознат је извор ове информације, те су потпуно нерелевантне наведене тврдње – саопштио је Милић. Он је додао да, уколико општински органи буду имали било какве додатне информације о томе да ће на њиховом подручју бити смештени мигранти, о томе ће благовремено обавестити грађане. -Уједно, напомињем да смо става да нам, као туристичком месту, не иде у прилог да се мигранти доселе у нашу општину и бићемо против таквих намера – поручио је Милић.

Драган Милић


АПСУРДНО

Милић скреће пажњу да је 10. фебруара на сајту rs.n1info.com објављен текст под насловом “МУП демантује тврдње о наводном насељавању миграната у Србији“, са изјавом начелника Управе граничне полиције, где, између осталог, стоји да су апсурдни наводи о масовном враћању миграната у Србију из земаља ЕУ.