РОЂЕНЕ сестре Сара (23) и Јана (20) Миловановић, као и Валентина (23) и Симона (22) Денић из Стубленице код Уба, понос су читаве Тамнаве. Успешне су студенткиње Електротехничког факултета у Београду. Сем индекса на истом факултету, повезује их и то што су - комшинице. Такође, и чињеница да им је математику у Гимназији "Бранислав Петронијевић" у Убу предавао професор Сава Сарић, који је, кажу, немерљиво допринео томе да заволе природне науке и имао највеће заслуге што су уписале електротехнику.

- Студије нису нимало лаке. Све време док сам била бруцош буквално сам преплакала - сећа се Валентина Денић, која је четврта година на смеру електронике.

Њена млађа сестра Симона је на трећој години софтверског инжењерства, са просечном оценом 9,50. Каже да не размишља о одласку из Србије по завршетку студија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Војислав (24) је успео оно што пре њега у Србији нико није: Истовремено је ДИПЛОМИРАО на Електротехничком и Биолошком и то са укупно 87 ДЕСЕТКИ

Сестре Миловановић студирају на Одсеку за софтверско инжењерство. Старија Сара је четврта година, а њена просечна оцена је - деветка.

- Много учим, а чим завршим основне, планирам да упишем мастер студије и паралелно идем на праксу - каже Сара.

Њена млађа сестра Јана, бруцош на ЕТФ, истиче да је размишљала о томе да студира медицину, али је интелектуални изазов који посао програмера подразумева, као и перспектива тог занимања, однео превагу.

- Захваљујући Сари, знам шта ме све чека на факултету, али не бринем, јер студирам оно што волим - каже Јана. - Тешко ми пада што не могу чешће да долазим у родни крај. За три месеца, само једном сам дошла код родитеља у Стубленицу, и то за Божић.