ИРСКА компанија "Аптив" један од светских лидера у производњи електричних инсталација за путничка возила, која ће, како је најављено, поред две постојеће фабрике у Србији, још једну отворити у граду на Тимоку, у Зајечару је организовала Дан отворених врата, који је окупио више стотина мештана заинтересованих за посао у овој реномираној фирми.

- Посао у зајечарској испостави "Аптива" добиће око 2.100 радника - каже Бошко Ничић, градоначелник Зајечара. - Интересовање је заиста велико, јер је реч о компанији са седиштем у Даблину, која у својим погонима широм света, упошљава скоро 150.000 радника.

По речима градоначелника Зајечара, кључну улогу у довођењу "Аптива" у град на Тимоку имао је Александар Вучић, председник Србије, који је, са својим тимом, али и представницима градске управе, на томе радио скоро годину.


Прочитајте и: Država gradi bolji život u Tutinu: Nova trafostanica rešava probleme sa električnim napajanjem- Реч је о гринфилд инвестицији, вредној око 20 милиона евра - подвукао је Ничић. - Али, и пре пуштања погона "Аптива" у рад, око 700 радника ће ускоро већ почети да ради у погонима ирске компаније, која је, за ту намену, изнајмила пословни простор у халама "Горења" у Зајечару. Наредних дана, разговори са заинтересованима за посао биће обављени и у Бору, Књажевцу, Бољевцу и Неготину.