НА јавни позив "Лозница најбољима" до сада се пријавило 60 кандидата, од чега је шест докторанада и 22 кандидата са мастер дипломом, открива, за "Новости", Видоје Петровић, градоначелник Лознице.


Челни човек Јадра и Лознице каже да је "изузетно срећан и задовољан као и млади стручњаци који су рекли да су се одушевили што их се неко сетио да их позове да добију шансу, као и чињеницом да су добили јасну слику колико је добрих, образованих и паметних људи који воле свој град и желе ту да раде".


- Ми ћемо у наредном периоду, врло брзо организовати ново виђење са њима, па сви који уђу у најужи круг за њих ћемо наћи решење у погледу њиховог радно правног статуса, а потом укључити у пројекат "Лозница у будућности" који ће имати развојно средњорочно кретање града у свим сферама друштвеног живота и рада - каже наш саговорник. - То ће бити још један вид њихове финансијске подршке и разлог више да остану у свом граду или се врате својој Лозници.

Градоначелник каже да ће се ово, заједно кроз избор програма са представницима београдског Универзитета као обрађивача, финализовати позивом за прву групу и уручивање решења о радном ангажовању у овом граду. Све то је, како закључује, "готова ствар" за неколико недеља.


Прочитајте и:Država gradi bolji život u Tutinu: Nova trafostanica rešava probleme sa električnim napajanjemМеђу занимањима кандидата су инжењерска у пољопривреди и агроекономији, прехрамбеној технологији, архитектури, организационих наука, електротехнике и рачунарства, грађевинарства, пејзажне архитектуре, поштанског саобраћаја и телекомуникација, менаџмента, затим санитарно-еколошки, те инжењери графичког дизајна и шумарства.

У сфери природних наука позиву Града одазвали су се доктори медицине, ветерине, фармацеути, стоматолози, професори географије, археолози.

Градоначелник Видоје Петровић, Фото В. Митрић

Академски грађани у области друштвених наука који су се заинтересовали за јавни позив "Лозница најбољима" су дипломирани педагози, економисти, професори филозофије, српског језика и књижевности, разредне наставе, историчари, професори физичког васпитања, струковни васпитачи, академци уметности.
"ЛОЗНИЦА У БУДУЋНОСТИ"

МЛАДИ стручњаци ће, по речима градоначелника Петровића, доставити своје програме у складу са струком из које долазе. Онако каквим себе виде у послу и чиме ће се бавити кроз пројект "Лозница у будућности".