Читалац Новости, а иначе Сјеничанин(име познато редакцији) већ пет сати завејан чека у колима на путу Нови Пазар-Сијеница. Како нам је рекао, ситуација на путу је драматичнија него што изгледа.

- Ево већ пет сати седимо у месту, око 30 возила. Ветар дува све јаче а ништа се не догађа, за сво ово време нисмо видели никакву механизацију. Нек нам је Бог у помоћи - рекао нам је Сјеничанин.

Како нам је рекао ситуација је неизвесна и не знају када ће их избавити.

- Налазимо се на Голијском путу, између Дуге пољане и Брњице, више од 30 аутомобила.. Ја сам ту од 16 часова, а било је десетак аутомобила пре мене. Никакву механизацију нисмо видели. Вероватни чекају да стане ветар, али како дува, ко зна када ће то бити!


НЕВРЕМЕ КАКВО ПЕШТЕР НЕ ПАМТИ

На државном путу ИБ 29 Аљиновиеница-Нови Пазар, на деоници Брњица-Дуга Пољана завејано је више путничких возила, а Предузеће Нови Пазар-Пут саопштава да до њих покушавају да дођу свом расположивом механизацијом.

На овом путном правцу дошло је до потуне обуставе саобраћаја због временских услова које не памте ни најстарији становници Пестера - јаких снежних падавина, олујних налета ветра и смањене видљивости, где нема ефекта рад масина, возила и људства, наводи се у саопштењу.

На рашчишћавању снега ангажовано је више градевинских машина - три улта-утоваривача, две комбинирке, и четири камиона, наводи Нови Пазар пут.

У саопштењу истичу да је на основу добијене сагласности од стране Надзорне слузбе ЈП "Путеви Србије" успостављена потпуна обустава саобраћаја на државном путу ИБ 29 Аљиновићи-Сјеница-Нови Пазар, деоница Брњица-Бијеле Воде.

Чишћење тог правца, како истичу, биће настављено кад временске прилике то дозволе.