Еколошки инцидент на периферији Ваљева: Тона пилећег меса бачена у поток

Novosti Online / Б. П.

30. 01. 2020. у 12:39

Еколошки инцидент на периферији Ваљева: Тона пилећег меса бачена у поток

Фото: ТВ А плус

Комунална полиција интензивно трага за особом која је у поток Ђеновац, на периферији Ваљева, бацила чак тону остатака свежег пилећег меса
Комунална полиција интензивно трага за особом која је у поток Ђеновац, на периферији Ваљева, бацила чак тону остатака свежег пилећег меса, сазнају "Новости".


Пронађена је и отпремница у којој су наведени подаци о произвођачу и купцу меса.


Радници ваљевског Јавног комуналног предузећа "Видрак" уклонили су бачене остатке пилетине које ће, сазнајемо, на безбедан и прописан начин да уништи лајковачка фирма "Хигијена Томић". На лице места изашле су ветеринарска и комунална инспекција, које су обавиле увиђај.


- Пре изградње моста преко потока Ђеновац, на том месту налазио се велики контејнер у који су несавесни бацали угинуле домаће животиње, изнутрице и коже, па се туда од несносног задаха трулежи није могли ни пролазити – каже наш саговорник из ваљевског насеља Пети пук.


Прочитајте још: ЕКОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ У ВРШЦУ: Изливене отровне хемикалије иза фабрике "Хемија-Бриксол"


- На том месту, због тога, скупљали су се пси луталице, развлачили остатке угинулих животиња. Неко време, бацање животињског отпада је престало, али су несавесни поново у поток Ђеновац почели да одлажу све и свашта. Надамо се да ће надлежни што пре да открију и санкционишу оне који су чак тону пилећих остатака бацили малтене под прозоре околних кућа.


ОТПРЕМНИЦА


Пилеће месо чије је остатке у пластичним џаковима неко бацио у поток, незванично, произвела је једна фирма из Ваљева. Купац је, наводно, била печењара на периферији града. То се види из података уписаних у отпремницу коју је, по свему судећи, неко случајно заборавио у остацима пилетине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације