Први станови за припаднике снага безбедност1. Биће завршени крајем фебруара или почетком марта у Врању, рекла је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић и најавила да ће до краја априла бити расписани тендери за изградњу укупно око 8.000 станова.

"Једина измена у овом предлогу закона јесте повећање максималне спратности зграда са шест на осам спратова", рекла је Михајловић у Скупштини Србије образлажући предлог измене Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

Иначе, у оквиру Пројекта станоградње за припаднике снага безбедности тренутно се изводе радови у шест градова у оквиру 1 А фазе од укупно 1.530 станова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Stanovi za bezbednjake i u Sremskoj Mitrovici

У Нишу се гради 190 станова, у Врању 186 станова, у Краљеву 200, у Крагујевцу 216, у Новом Саду 548 и у Сремској Митровици 190 станова.

Поред тога, започета је изградња још 438 станова у Новом Саду у оквиру 1. Б фазе.

За изградњу првих 250 станова у Београду за припаднике снага безбедности на локацији "Лакат кривина" у Земуну у току је избор извођача радова, речено је раније Танјугу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Novi Sad: Sprema se izgradnja 1.750 jeftinih stanova

Планирано је да се у близини "Лакат кривине" код Галенике, како је раније најављено, изгради укупно 1.000 станова.

Укупно је у оквиру 1. Б фазе у припреми изградња око 6.500 станова у Београду, Врању, Краљеву, Крагујевцу и Нишу.

У оквиру тог пројекта (1. А и 1. Б фаза) планирано је да буде изграђено укупно око 8.000 станова.