РАТНИ ветеран из Новог Сада Милош Павлица био је учесник ратних војних операција 1998. и 1999. године од Подујева до Пећи, као и на Кошарама, али се доцније, у миру, испоставило да је трајно неспособан за рад.

Захваљујући предузимљивости и солидарности градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и групе Новосађана, однедавно овај човек има разлога за радост: уређена је кућа у којој живи са родитељима, а добио је и опремљен локал који може да користи за посао или за изнајмљивање и тако остварује приходе за живот.

Павлици је обезбеђена и мала канцеларија за удружење које је основао као уточиште за подршку ратним ветеранима, опхрваним разним проблемима због ратних траума.
- Наш суграђанин Милош Павлица прошао је веома тешке ситуације које су оставиле последице на његово здравље. Драго ми је што постоје људи у граду који су исказали солидарност, макар и после толико времена, и што смо заједнички успели да му обезбедимо пристојније услове за живот - рекао је Вучевић који је јуче посетио хероја са Кошара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Херојима са Кошара уручена помоћ у Новом Саду

Павлица је припадао јединици која је имала највише губитака у рату на КиМ, а када се вратио кући са ратишта, почео је да ради, али ништа није било добро. Кренули су проблеми, здравствени и егзистенцијални.


- После 20 година гостовао сам у једној емисији и испричао своју причу, и тако је градоначелник пре осам месеци сазнао за мене. Позвао ме је, загрлио ме, и почео да тражи решење за мене - испричао је Павлица.

Милош је додао да је он борац и да се у политику не разуме, али да од свег срца захваљује грађанима и градоначелнику који су му помогли да среди простор у родитељској кући и учинили га срећним човеком.


НЕ ЗАБОРАВИТИ

ВУЧЕВИЋ је нагласио да не смемо заборавити људе који су бранили све нас, "који су били изложени агресији и из ваздуха и са копна и преживели нешто што никоме не желимо". Он је захвалио свим спонзорима који су помогли Павлици.