У Пећинцима се улаже у инфраструктуру: За три школе издвојили 450 милиона динара

С. КОСТИЋ

23. 01. 2020. у 06:00

У Пећинцима се улаже у инфраструктуру: За три школе издвојили 450 милиона динара

Фото С. Костић

Радови у Карловчићу, Купинову и центру општине

ЗАХВАЉУЈУЋИ завршетку више важних инфраструктурних пројеката, те започињању неколико значајних инвестиција - уз најмању стопу незапослености у Срему, са свега 721 суграђанином који нема радну књижицу - локална самоуправа у Пећинцима је у могућности да током ове године за три образовне установе издвоји чак 450 милиона динара.

- Планирамо комплетну реконструкцију основне школе у Карловчићу, и за тај посао, вредан 90 милиона динара, уговор са извођачем радова је већ потписан. Ускоро започиње и темељна обнова школе у Купинову, за шта је опредељено 230 милиона, а на ред ће доћи и осмолетка у центру општине, у коју ће бити уложено 130 милиона динара - најављује први човек Пећинаца Жељко Трбовић.

Како каже, крајем прошле године је започета и изградња нове предшколске установе у Шимановцима, а објекат од 1.700 квадрата, који ће коштати 120 милиона динара, биће од користи не само тамошњим људима, већ и онима који у ово место на посао долазе из других средина. После низа година, то би требало да значи и укидање листе чекања.

Прочитајте још - Пећинци: Динар у вртиће и школе

Лане је реконструисано и неколико важних саобраћајница на територији Шимановаца и Пећинаца, санирана је деоница пута од Суботишта до Огара, те завршена обнова пута између Пећинаца и Попинаца, а није заборављен ни надвожњак који се налази на тој деоници.

ГАС

С ОБЗИРОМ на то да су лане потписани уговори за гасификацију преосталих 11 пећиначких насеља, реализација ове инвестиције вредне 6,1 милиона евра би требало да почне у првом кварталу ове године.

ЗАВРШЕНО И ЗАПОЧЕТО

ПРЕДШКОЛСКА установа и основна школа у Брестачу су већ добиле централно грејање са модерним котлом на пелет, при крају је изградња канализационе мреже у Доњем Товарнику, а у Пећинцима се завршава уређење трга испред месног храма (на слици).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације