Шесточлану породицу Савић интерно расељену у Новом Бадовцу надомак Грачанице, а која је провела готово два месеца у мраку посетили су представници Привременог органа града Приштина и његови сарадници, а после ове посете измирен је дуг Стевића за струју од око 500 евра.Наиме,проблем породица који живе у отежаним условима препознали су људи добре воље, а власник предузећа „Рад 028“ из Косовске Митровице Радуле Стевић је на иницијативу представника Привременог органа града Приштине донирао средства за измирење дуга за струју породици Симић.


- После месец и по дана, данас нам је укључена струја. За мене и моје четворо деце то значи пуно. Захваљујући донатору, који је на иницијативу господина Караџића донирао средства да ми се укључи струја, нама је сада лакше. Ја и моја шесточлана породица живимо од социјалне помоћи и дечијег додатка, нисмо у радном односу ни ја ни супруга, тако да нисмо ни могли да платимо струју. Да није било Привременог органа града Приштине, не знам шта би било са нама - казао је у средуновинарима Бојан Симић, интерно расељено лице из Коњуха код Липљана.


Након сукоба 1999. године, уточиште је нашао у Грачаници, а потом је у околном Новом Бадовцу добио једну од кућа које су у овом грачаничком насељу саграђене средствима Владе Србије. Због дуга од 500 евра, готово два месеца домаћинство Симића у било је без струје што је, како је рекао, најтеже падало његовој сурпузи и деци која су школског узраста.- Ова донација за измирење дуга за струју пуно ће нам значити, посебно, што ће дуг бити исплаћен, а рата за измирење утрошене електичне енергије кориговати на месечном нивоу - казао је Бојан, глава породице Симић док је председник Привременог органа града Приштине Љубинко Караџић, истакао да локална самоуправа чини све да изађе у сусрет најугроженијима.


Прочитајте још: ХУМАНИ БАЈКЕРИ И ДИЈАСПОРА: Донације за педијатрију у Неготину


- Морамо сагледати реално ситуацију и у складу са тиме помагати социјално угроженим породицама. Драго ми је да постоје људи добре воље, који желе и могу да учествују у томе, да скромним, али значајним прилозима помогну друштву. Захваљујем се власнику предузећа „Рад 028“ на томе што је препознао потребу да се помогне једној породици, и апелујем на све који могу да то учине, крену овим кораком-казао је Караџић приликом обиласка породиц Симић и додао да држава Србија све чини и чиниће све да помогне сваком на Косову и Метохији.Он је истакао да су прошле а и ове године, уложена велика средства у покрајини.


ПРОЈЕКТИ


- Захваљујући Влади Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, у Грачаници градимо нову болницу, почињемо са изградњом фабрике сточне хране, фарме кока носиља, у току је изградња Градске библиотеке а планирамо да кренемо и са изградњом нове аутобуске станице. Све то учиниће живот лакшим у покрајини а младима створити услове за запошљавање, самим тим и за опстанак на овим просторима - рекао је председник Привременог органа града Приштине Љубинко Караџић.