ЗАХВАЉУЈУЋИ слози и труду чланова Завичајног удружења "Херцеговина" из Суботице, после скоро три деценије породица Дејана Зуровца има свој кров над главом. Дејан је из родног Мостара избегао пре 27 година. Бежећи од ратног вихора селио се неколико пута, да би пре неколико година мирну луку нашао на северу Бачке, где је створио и породицу. Борио се колико је могао и колико му је неизлечива болест меких ткива, коју годинама носи, дозвољавала.


Кров над главом успео је да стекне тек пре две године и то путем конкурса Комесаријата за избеглице. Међутим, кућа је само на први поглед изгледала добро. Врло брзо се испоставило да је неусловна и да у њу треба да се уложи доста новца како би се оспособила за живот. Толики новац Дејан није имао.


У помоћ су притекли земљаци из долине Неретве и Требишњице и кућа је врло брзо била под кровом. Уз помоћ њих и добрих људи великог срца из целе Суботице, кућа је потпуно сређена и опремљена и Дејан је са породицом коначно у топлом дому.


- Нема речи којима бих описао срећу коју осећамо, највише због тога што наш наследник, осмомесечни Михајло, има прилику да одраста у лепом и топлом - пун утисака прича Дејан.


- Хвала свим добрим људима који су помогли да се кућа среди и да будемо у њој.


Прочитајте још: Слога породици Зуровац донела кров над главом


На многаја љета и уз жеље да у новом дому буде увек весело и берићетно, земљаци су минулог викенда Дејану уручили кључеве и помогли му да се усели.


ПОМОЋ У НОВЦУ, МАТЕРИЈАЛУ, РАДУ

НАШ члан Дејан нам се обратио са молбом да му, због изузетно тешке материјалне и здравствене ситуације, помогнемо у обнови неусловне куће. Уз свесрдну помоћ свих чланова удружења и пријатеља успели смо да кућу ставимо под кров, а потом и да је средимо и опремимо - истиче Драгослав Андрић, председник ЗУ "Херцеговина". - Многи људи су помогли у томе, неки новчано, неки у материјалу, а неки својим радом. Свима смо им неизмерно захвални јер смо још једном показали да заједно можемо много да урадимо.