У азилу власнице Снежане Јанковић у Попучкама код Ваљева, неко је у ноћи између четвртка и петка отровао 11 паса! Два пса су на лечењу код ветеринара и њихово стање је критично.

Прочитајте још: ОТРОВАНИ ПСИ У СМЕДЕРЕВУ: Луталицама у храну убацили смртоносан инсектицид

Од марта прошле године, када је у овом приградском ваљевском насељу купила плац поред речице Кривошије, где је сместила псе које је претходно збринула са улица града на Колубари, Снежана Јанковић истиче да има проблема са комшијама. Небројено пута била је, каже, пријављивана надлежним инспекцијама, уз захтеве да псе и азил измести из Попучака. Пријавили су је да, наводно, у дворишту држи више од 30 паса који умиру од глади, што је, истиче Снежана, гнусна лаж.

У азилу је петнаестак паса, који су, наглашава, чиповани, смештени у прописним боксовима уз сву неопходну бригу.- Није им успело да лажима издејствују измештање азила, па је после многобројних претњи, неко под окриљем ноћи прескочио бетонску ограду и у боксове у којима су пси смештени и свуда по дворишту просуо жути отров – узрујано каже Снежана Јанковић из Ваљева.

- Полиција је обавила увиђај, надам се да ће починилац бити пронађен и кажњен. Угинуло је 11 паса, а живот још два виси о концу. Отровали су и керушу, која се недавно оштенила. Ово је могао да учини једино монструм. Ако је био спреман да усмрти недужне животиње, ко зна шта може да учини људима!ДОНАЦИЈЕ

- Предвиђено је да у дворишту уз прихватилиште за псе буде и сала за стерилизацију – каже Снежана Јанковић. - Од ветеринара из Љубљане на поклон смо добили 70 бесплатних стерилизација, али нико у Ваљеву, на жалост, није желео да нам уступи просторију за обављање те интервенције, која би допринела смањењу броја паса на улицама. Све што се налази на плацу, донација је добрих људи из Србије и иностранства.