Наоружани Албанци ПУЦАЈУ на српске куће код Куршумлије: Упадају у села и секу шуме БЕЗ СТРАХА

Новости Онлине/ Д. Зечевић

14. 01. 2020. у 14:14

Албанске шумокрадице несметано секу шуму у том административном појасу док су крађе шуме поготово интензивне у данима викенда

Наоружани Албанци ПУЦАЈУ на српске куће код Куршумлије: Упадају у села и секу шуме БЕЗ СТРАХА

Илустрација

Албанске шумокрадице из подујевских села пуцале су у недељу у више наврата из аутоматског оружја на српске куће у куршумлијском селу Растелица на самој административној линији са Косметом. Наиме, према сведочењу малобројних мештана који спорадично одлазе да овиђу своје куће, албанске шумокрадице несметано секу шуму у том административном појасу док су крађе шуме поготово интензивне у данима викенда.

-Сваког дана секу нашу односно државну шуму, викендом су те крађе поготову изражене јер трају по читав дан. Тако сам у недељу био у дворишту када сам их јасно видео како силазе низ брдо. Јер они прво пошаљу некога да стражари и прати пут како би видео хоће ли наићи војска или полиција док они несметано краду шуму. Тај стражар у случају да се неко од наших безбедносних служби појави дојави шумокрадицама а он се полако, врати кроз шуму назад са друге стране административне линије-прича нам човек родом из Растелице који живи у Куршумлији али повремено долази у родни крај да обиђе кућу и имање.

Док објашњава да не жели да му спомињемо ни иницијале јер се Албанци потом распитују ко се жали на њихове упаде и покушавају да успоставе телефонске контакте са њима, наш саговорник истиче да се после пуцњаве која се у недељу понављала у више наврата боји да одлази у своје село у којем тренутно живи један једини становник. Истиче да је једино решење спречавања крађе шуме али и заштите некадашњих житеља који у село одлазе повремено а поготову лети, стационирање полицијског пункта у селу, што су некадашњи житељи који сада повремено одлазе у Растелицу и иницирали и захтевали од полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

Francesco

14.01.2020. 14:34

Umesto što ste toj žandarmeriji i vojsci podelili stanove po Beogradu bolje da ste ih naselili na granicu sa Kosovom (hteli vi tu granicu da priznate ili ne, činjenica je da na Kosovo ne možeš bez dokumenata). Jeftinih kuća tamo ima koliko ti duša 'oće, a garnizoni već postoje i zvrje prazni. Tako bi povlaštena gospoda ispunila svoju svrhu, a ne da jure torbare po pijacama i da izigravaju pretorijansku gardu za "vožda" i njegove jagnjeće brigade...

Брат

14.01.2020. 14:42

Ma to su sitnice. Samo nas plase. Ne smemo da nasedamo na provokacije pa taman da pucaju i u sred Beograda.

Tupi®

14.01.2020. 14:50

...зато ми имамо армију која ће као и у ратовима из 90 их поступити исто!!?!!

неимени

14.01.2020. 14:51

Полиција на жалост нема времена, а ни ресурса. Сви су ангажовани на трагању за пијаним глумцОм трифуновићем. А и преЦедник је казао да је све у реду и да је Србија добро чувана тако да се ви боље припазите шта пишете, иначе ето вас на следећем маратону кад се он дочепа микрофона.

Vidovdan

14.01.2020. 14:58

Očekujemo reakciju KFORA i celokupne međunarodne zajednice da makar verbalno osude zlikovca! Divljaštvo divlja u sred Evrope, a da se niko ne oglasi?

Ivan

14.01.2020. 14:58

Pa sto i nasi ne uzmu puske i ne pucaju na njih? Hrabri smo samo kada idemo u lov na jarebice i prepelice a kada nas neko napadne bezimo i kukamo.

?!?!?!

15.01.2020. 13:13

@Ivan - Зато што са ове стране административне линије живи 50 бакица и декица, а са оне стране 1000 до зуба наоружаних арнаута од којих је најмање 3/4 било у тзв. ОВК. Мисли мало о томе... ако уопште имаш чиме, наравно.

deda

19.01.2020. 15:49

@Ivan - Pa bas tu djubrad treba pobiti cim prekorace granicu. Vosku i policiju postaviti pa cim se pojave opali po olosima.

Ратко

14.01.2020. 15:10

Њих 800 тражили 17 дана оног мученика око родног села, а како ће тек изаћи на крај са овима?

Prijepoljac

14.01.2020. 15:35

A imamo li mi vojsku i policiju? Ovo pljackanje, zlostavljanje i ponizavanje traje godinama, a drzava NISTA!!!!!

Saša

14.01.2020. 15:48

Država kupuje avione, tenkove, kao da će rat. A ne može da štiti granicu niti ljude koji tu žive.

Kosta

15.01.2020. 12:37

Desu naše oružane snage da proteraju šiptare i zasede da li je jug dat Albancima šta se događa u Srbiji ponižavanja traje decenijama pa ovo je totalni raspad sistema ima li ko da naredi ljudima u uniformi zašto primaju plate?Na granicu migranti prolaze kao ovce nagrću sa svih strana niko ništa Gde je ta vlast ovo vodi u unštenje srpskog naroda!!!

VK

15.01.2020. 13:05

Gde nestade ojačana, modernizovana, fantastična, svetska a naša - "vojska Srbije"??