РЕКОНСТРУКЦИЈИ моста названог по краљу Александру Првом Карађорђевићу - на Дрини, између Зворника у Републици Српској и Малог Зворника у Србији - обрадовали су се не само привреднци из оба поменута града, већ и пешаци који свакодневно прелазе са једне на другу обалу.

Међутим, како време пролази, не назире се датум отварања моста за пешачки саобраћај, а расте и љутња предузетника из Малог Зворника који имају радње близу моста, па њихове услуге користе углавном грађани Зворника. Њима је промет ограничен и драстично умањен, а обавезе које имају према општини, Управи прихода и банкама су - непромењене.

- Не знамо шта ћемо са радницима, да ли ра радимо, или не? Извођач радова нас је упознао са техничким разлозима и динамиком посла, па смо добили информацију да је рок за завршетак радова 27. август - каже предузетник из Малог Зворника Миладин Јурошевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Нови мост спаја ауто-пут са брзом саобраћајницом

Бојана Томић из истог места каже да је током минула четири месеца, колико траје реконструкција моста - иако су се били припремили за 90 дана обуставе прелаза - без посла већ остало двадесетак људи.


ПОРЕСКЕ ОЛАКШИЦЕ

Директор фирме "Еникон градња", која је ангажована за овај велики посао, Мирослав Лазаревић каже да је потребно још три седмице лепог времена, па да преко овог прелаза поново крену први пешаци...

Дотад, први човек Малог Зворника Зоран Јевтић привредницима обећава да ће делом бити ослобођени плаћања обавеза према локалној самоуправи.