У Излетишту "Поток" Туристичко спортског комплекса "Ђуђевобрдо" у Јагодини, трећу годину заредом отворено је скијалиште и санкалиште, са Школом за скијање која је бесплатна.


Град Јагодина је купила сто пари скија, ципела и штапова, па је ове године и изнајмљивање опреме бесплатно, изјавио је данас Тањугу на скијалишту спортски директор Јагодинског спортског савеза (ЈАСА) Зоран Глигоријевић.


Снег је вештачки направљен Системом за оснежавање, који је купљен средствима града пре три године и који се укључује ноћу, када је температура испод минус три степена Целзујсова, објаснио је Глигоријевић.


За две годоне колико скијалиште ради, скијање је научило око 250 деце, Школу скијања воде професори физичке културе и спорта, истакао је Глигоријевић и додао да су скијалиште и санкалиште смештени у простор који се зове "Зимске чаролије".


Прочитајте још: Одлучено у Јагодини: Помоћ трудницама и оболелим од карцинома


Он је додао да ће се крајем фебруара одржати такмичење у скијању полазника Ски школе, а најбољи ће бити награђени вредним наградама.


Ски стаза на јагодинском скијалишту, дуга је 100 метара, а скијалиште и санкалиште су прописно обележени и заштићени и безбедност је на највишем нивоу, истако је Глигоријевић.