У оквиру програма који је осмислио градоначелник Лознице, Видоје Петровић, крштен „Лозница најбољима“, град Лозница је расписао јавни позив, потврђено нам је у Градској управи.

Јавни позив важи за све Лозничане са високом стручном спремом, запослене ван свог града - у земљи или дијаспори, и младе свршене студенте који су на основним студијама постигли просечну оцену најмање 9,00, да се јаве Градској управи града Лознице на разговор у вези са могућностима њиховог повратка и запослења у Лозници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Zavičaj će sačuvati pamet: Gradonačelnik Loznice garantuje posao mladima iz ovog grada koji studije budu završili sa prosekom devet i više

Циљ је повратак стручњака и младих образованих људи у Лозницу, као и њихово укључивање у пројекат – „Тим за будућност Лознице“. Задатак Тима је подизање капацитета Градске управе и јавног сектора, а у циљу још снажније подршке привредницима и грађанима.

Кроз овај Програм стручњаци и најбољи студенти из Лознице имаће шансу да своје знање и искуство реализују у свим областима друштвеног живота, да допринесу да Лозница буде још боље место за живот, зауставе одлазак младих, образованих и стручних, и у свом родном граду сањају и остварују своје снове –поручују из Градске власти у Лозници.

Сви заинтересовани могу да доставе своју радну биографију („СV“) на имејл-адресу office@loznica.rs, након чега ће бити позвани на разговор.

-Говорили смо и најављивали да ћемо, врло брзо, бити у групи 10 најразвијенијих општина и градова у земљи, а сама чињеница да позивамо наше успешне суграђане „са стране“ да се врате и да заједно градимо град и завичај показује да смо на добром путу –рекао нам је градоначелник Петровић. –Поносан сам на овај пројекат као на једно од својих најдражих „чеда“ од како сам на челу града минулих скоро 16 година.