ЛОКАЛНА самоуправа у Врању је крајем 2019. одлучила да удвостручи давање за прворођену бебу у овој години, па је тај износ са 50.000 повећан на 100.000 динара. Али, догодило се да у новогодишњој ноћи на свет у граду под Пржаром није дошла ниједна беба, исто се поновило и 1. јануара, па је на нове суграђане требало чекати до 2. јануара, када се у овдашњем породилишту породило чак осам трудница.

Зато је првобитна одлука о награђивању преиначена, па су све бебе добиле по 50.000 динара. Иначе, другог дана 2020. први су се обрадовали родитељи из Бујановца који су добили дечака...

Јуче су помоћник градоначелника др Александар Стајић и члан Градског већа др Мирољуб Станковић посетили породиље и малишане, а - уручујући им поклоне - подсетили су и на то да овдашња локална самоуправа већ осму година заредом реализује ову меру популационе политике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Он је ПРВА БЕБА у 2020. години: Марина Марковић на свет донела мушко дете

- Делом и због ове корисне праксе, лане је рођено стотину беба више у односу на 2018, па ћемо наставити традицију даривања - нагласио је др Стајић, док већник др Станковић каже да је повећање фонда са стимулисање рађања било могуће захваљујући стабилности локалног буџета.

Начелник врањске Гинекологије др Гордана Ђорђевић је, позитивно оцењујући овакав гест челника Врања, нагласила и то да се међу ове године награђеним бебама налазе и близанци зачети вантелесном оплодњом.