Радост за петоро малишана из породице Глигор из Мокрина: Коначно су добили купатило, ТВ, одећу, храну

Р. ШЕГРТ

03. 01. 2020. у 09:29

Радост за петоро малишана из породице Глигор из Мокрина: Коначно су добили купатило, ТВ, одећу, храну

Најмлађи Глигорови са даровима Фото Р. Шегрт

Њима је нова 2020. година почела помало бајковито
ДЕДА Мраз је уочи ових новогодишњих празника имао и једну адресу више него досад. Јер, пакетићима које су обезбедили Црвени крст, медијске куће, забавишта, али и донатори које не познају - први пут - обрадовао је и петоро малишана из породице Глигор из Мокрина.

А, пре само годину дана, породица Андраша Глигора (44) и његове супруге Валентине Краљевић (34) је живела у трошној кући, без струје и воде, па деца нису знала за телевизор, а сви су спавали на два дотрајала лежаја, у соби пуној дима од старе пећи и влаге, јер је кров прокишњавао...

Онда је почела и њихова бајка.

"Новости" су прошлог фебруара писале о њима и прича је дирнула срца читалаца широм земље и света. Школски другови Андраша млађег су се одмах организовали и донели му намештај, дрва за огрев, гардеробу и слаткише за децу. Јавила се и Кикинђанка која живи у иностранству, спремна да да новац да се у селу купи кућа за Глигорове, али ју је предухитрио анонимни хуманиста који се једној фондацији обратио са жељом да малим Мокринчанима обезбеди нови дом. И, све је решено за веома кратко време, па се седмочлана породица летос уселила у нову, уређену и опремљену кућа од 140 квадрата, са прелепим двориштем. Сада деветогодишња Љубица, годину млађи Андраш, Никола од шест, те Анастасија од пет и Виолета од две године уживају у топлом дому, свако има свој кревет, цртаће могу да гледају на чак три телевизора, а имају довољно и гардеробе, и хране.

Прочитајте још - ПОСЛЕ ПИСАЊА “НОВОСТИ”: Новац за кућу породице Глигор стиже из Данске

- Ово је за нас дворац. Још сам збуњен и не могу да верујем да нам се ово догодило - каже домаћин, док његова Валентина признаје да још није научила како да укључи све апарате.

Валентина и Андраш

Драго јој је што имају и машину за прање судова, микроталасну пећницу и штошта још, али највише јој је олакшано прање веша. Имају, вели, и замрзивач, и фрижидер, девојчице своју, а дечаци засебну собу, а анонимни донатор им је обезбедио и 35 кубика дрва за огрев. Струја и вода су им унапред плаћени за дужи период, па Љубица и Андраш безбрижно иду у школу, Никола у забавиште, а на пролеће ће са њим и Анастасија. Виолета је мала и тешко да је запамтила беду у којој је проходала.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације