ЧАЧАК – СПЕКТАКУЛАРАН концерт одржан је у четвртак вече у препуној дворани Музичке школе “Др Војислав Вучковић” у Чачку. Својим суграђанима и професорима у овој установи представили су се некадашњи ученици школе, који су школовање наставили на домаћим и светским универзитетима, и постигли бројне успехе.


Идеја о овом несвакидашњем поновном сусрету потекла је од директора школе Јована Тошића, који је на друштвеним мрежама упутио општи позив некадашњим ђацима да одрже новогодишњи концерт и одмах се на позив јавило њих 13.


Намерно кажемо да су концерт одржали некадашњи, а не бивши ученици, јер бивши звучи прегрубо, а ми желимо да они никада то не постану и да се увек враћају у установу у којој су научили прве ноте и која их је спремне послала на даља школовања – рекао нам је Тошић.


Учешће на правом спектаклу пред Чачанима узели су: Исидора Симовић, Анђела Тодоровић, Бојана Ђоловић, Марко Остојић, Биљана Јовановић, Миодраг Рендулић, Весна Ђуновић, Нешка Ранчић, Матија Бајић, Мина Цветковић, Ђорђе Бјелица, Даница Маринковић и Ива Вуковић. Публика је имала прилику да чује раскошан глас Биљане Јовановић, која је основно и средње музичко обреазовање завршила у овој школи, у класи професорке Драгане Вуковић, а која је после завршеним мастер студија на ФМУ постала чланица Народног позоришта.- Част ми је да наступим у овој школи и пред нашим професорима, јер овде наши корени и почињу. Ово је одлична идеја директора Тошића и надам се да ће постати традиција – казала нам је Биљана (сопран).


Прочитајте још: Чачанском насељу име Боре Чорбе


На позив школе одмах се одазвао и Остојић, који је дошао чак из Лајпцига, где тренутно студира на Музичкој академији соло певање и где је екстерни члан оперског ансамбла опера. Буран аплауз управо је добио Остојић, који је наступио са колегиницом Анђелом, представљајући се дуетом Виолете и Жермона из опере “Травијата”, чији је композитор Верди.