Добротин: Нова кућа за осмочлану породицу Максимовић

Танјуг

24. 12. 2019. у 20:41

Добротин: Нова кућа за осмочлану породицу Максимовић

Фото Општина Грачаница

Осмочлана породица Максимовић из Добротина ускоро ће се уселити у новосаграђену кућу, а кључеве новог дома уручио им је председник Општине Грачаница Срђан Поповић
Осмочлана породица Максимовић из Добротина ускоро ће се уселити у новосаграђену кућу, а кључеве новог дома уручио им је председник Општине Грачаница Срђан Поповић, у пратњи председника Удружења Срба са КиМ из Београда Драгослава Лазића.

За осмочлану социјално угрожену породицу Дејана Максимовића од данас ће услови живота бити бол?и и лепши, јер ће се из сто година старе и трошне куће, без воде и купатила, уселили у нову, коју им је, на основу Социјалне карте изградила Општина Грачаница.

Захвални су локалној самоуправи и председнику Поповићу, без чије помоћи, како кажу, не би успели да саграде кућу, јер од минималца и социјалне помоћи једва обезбеђују основне ствари за живот.

Домаћин Драган каже да су сада срећни, јер коначно имају нормалан кров над главом.

"Много нам значи, ово је велики тренутак и дан, могу да кажем сан који смо сањали. Сами не би смо могли ово да урадимо, хвала председнику Поповићу и Удружењу. Сада имамо купатило и воду, ово су нормални услови за живот", каже Драган.

Поповић је још једном поновио да ће локална самоуправа наставити са програмом помоћи угроженим породицама, а да ће у тим плановима приоритет бити вишечлане породице.

"Ова кућа је саграђена захваљујући Удружењу Срба са КиМ које је организовало хуманитарно вече. Општина Грачаница се прикључила овој иницијативи и резултат је нова кућа у којој ће ова породица започети свој нови живот", казао је Поповић.

Фото Општина Грачаница

Данашњем уручењу кључева од новоизграђене куће породици Максимовић, присуствовао је и председник Удружења Срба са КиМ из Београда Драгослав Лазић са својим сарадницима.

Удружење је почетком године у Београду за породицу Максимовић организовало донаторску вечеру.

"Ми смо те вечери, у складу са нашим могућностима, прикупили новчани прилог у износу од 170.000 динара. Тим поводом данас смо овде заједно дошли и тај износ уручили породици да у оквиру свог домаћинства купе ствари које су им неопходне за опремање куће", казао је Лазић.

Фото Општина Грачаница

Кућа за породицу Максимовић трећа је од шест кућа, која је средствима Општине Грачаница изграђена за породице из социјалне категорије. У нове куће до сада су су се уселиле породице Станојевић из Лапљег Села, Симић из Кишнице, а до краја године кључеве новог дома добиће и породице Максимовић из Ливађа, Симић из Лепине и Марковић из Сушице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације