Удружење Моханђи Србија је, са Хималајском школом традиционалне јоге (HSTY), у оквиру акције “Време је за јогу”, представило јогу деци у Гимназији и Економској Школи “Бранко Радичевић” у Ковину, деци у ОШ Паја Маргановић у Делиблату, ОШ Ђура Филиповићу у Плочици, ОШ Жарко Зрењанин у Скореновцу. Часове јоге водила је лиценцирана инструкторка HSTY, Марија Шаренац. Због одличне реакције деце, општина Ковин, упутила је званичан позив другим образовним институцијама у овој општини, да подрже часове јоге и у њиховим школама.

Прочитајте још: Летећа јога јача кичму, трчање смањује холестерол

Након упознавања деце, као и запослених са јогом и њеним бенефитима, уследио је час који је био испуњен јогијским асанама, вежбама дисања (пранајамама), а завршио јога нидром. У основним школама, са најмлађим узрастом јога се вежбала кроз игру, покрет и забаву.

Прочитајте још: ЈОГА ЗА ЛИЦЕ: Ова метода подмладила је многе даме широм света

Бесплатни часови јоге за децу у оквиру ове акције, наишли су на велико интересовање код деце. Много важније, организовање овакве активности за школски узраст добило је подршку запослених у школама, као и родитеља, због препознавање духа акције - вратити децу својој правој природи која је радосна, полетна, мирна, стабилна, нежна а јака истовремено.Акција „Време је за јогу“ се наставља у школама у другим местима у Србији. Уколико желите да ваше дете проба јогу у својој школи, контактирајте нас на сербиа@мохањи.орг за договор.