Нова услуга новосадског Паркинг сервиса: Плаћање паркинга електронски из фотеље

З. ГРУМИЋ

среда, 18. 12. 2019. у 07:48

Нова услуга новосадског Паркинг сервиса: Плаћање паркинга електронски из фотеље

Паркинг у Улици браће Јовандић Фото Д. Дозет

Порталу еППК корисници могу да приступе преко званичне веб-презентације на адреси www.parkingns.rs

НОВОСАЂАНИ који додатно желе да уштеде своје време добили су од почетка овог месеца прилику да повлашћену станарску месечну карту за паркирање аутомобила плате електронским путем, односно од куће или са радног места.

Ту нову услугу "Паркинг сервиса" је протеклих 15 дана искористило више од 400 грађана, наводе у том јавно-комуналном предузећу.

- Задовољни смо оствареним, почетним резултатима у примени наше нове услуге. Видимо да су грађани врло заинтересовани - истиче за "Новости" Радован Јекнић, портпарол "Паркинг сервиса", позивајући Новосађане да уплате за паркирање по повлашћеној цени обаве из удобности свог дома или канцеларије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВА УСЛУГА "ПАРКИНГА СЕРВИСА": Плаћање услуга и припејд картицом

Порталу еППК корисници могу да приступе преко званичне веб-презентације на адреси www.parkingns.rs, где се налази и упутство о поступку добијања или продужења електронске паркинг-карте. Та повлашћена карта активира се најраније трећег дана од дана креирања захтева и плаћања, а издаје се на временски период од месец до годину дана. Остао је у примени и онај стандардни начин плаћања директно на шалтеру Паркинг сервиса, у Улици Филипа Вишњића 47. Услови за добијање претплатне паркинг-картице за физичка лица су да имају пријављено пребивалиште у улици у којој ЈКП "Паркинг сервис" има наплату паркинга и да је возило у личној својини.

Јекнић напомиње да ће цена повлашћене паркинг- -карте остати непромењена, односно 130 динара месечно или 1.560 динара за годину дана, што је, како додаје, најјефтиније у поређењу са сличном услугом у осталим градовима Србије. Претплатне карте за паркирање возила користи више од 8.000 Новосађана.


УСКОРО ИЗГРАДЊА И У РАДНИЧКОЈ

"ПАРКИНГ сервис" наставља да гради паркиралишта, како би, постепено, био умањен велики проблем паркирања возила у граду. - Ускоро би требало да почне изградња новог паркинга у Радничкој улици са више од 100 места, а из градског буџета за идућу годину биће издвојено укупно 20 милиона динара на име субвенција за изградњу паркиралишта на Тргу Коменског и у Фрушкогорској улици. На те две локације обезбедићемо још укупно 250 нових паркинг-места - кажу у том ЈКП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације