СКУПШТИНА града у Смедереву је у понедељак коначно разрешила председника Богољуба Спасојевића. На његово место, гласовима одборника Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, изабрала је, такође напредњака, Бојана Теофиловића.

Из трећег покушаја, владајућа већина у граду на Дунаву је обавила кадровску промену која је образложена тврдњом да је досадашњи челник локалног парламента "лошим вођењем седница угрозио функционисање Скупштине и интересе грађана".

Смедеревци, међутим, слуте да је Спасојевић - на функцију изабран управо гласовима одборника СНС и СПС - изгубио подршку страначких колега и политички је "жртвован" као један од последњих блиских сарадника градоначелника Јасне Аврамовић. Јер, по свему судећи, ни иза ње више не стоји овде владајућа већина.

- Са Богољубом Спасојевићем сте "тикве садили", био вам је добар, а сада га смењујете и то само зато јер, као и ја, инсистира на томе да се врати кредит који смо подигли за изградњу хале ПКЦ - нагласила је Јасна Аврамовић, те током готово једносатног излагања одборнике Српске напредне странке оптужила да су јој окренули леђа, иако их је управо она све увела у владајућу партију.

Опоненте је оптужила и за то да је сатанизују посредством портала који добијају милионе из градског буџета. Због лажних оптужби да је турским инвеститорима подводила жене је, каже, спремна да се подвргне и полиграфском испитивању, а на крају је поручила да Смедерево припада њој, баш као што и она припада Смедереву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Због раскола у СНС није смењен председник Скупштине града у Смедереву: Напредњаци сами себи ускратили кворум

После трочасовне, несвакидашње скупштинске расправе међу одборницима власти, Богољуб Спасојевић је смењен тајним гласањем. За новог председника Скупштине одборници власти су, иначе, најпре били предложили шефа одборничке групе СНС Весну Киш Костић, али су на седници - без образложења - одустали од таквог решења.

ОСТАВКА

БОЈАН Теофиловић је бивши заменик градоначелника који је оставку на ту функцију поднео почетком ове године. Повод је, навео је, било неслагање са Јасном Аврамовић коју је, чак, био оптужио и за физички напад.

Иначе, до последњих локалних избора је годинама био члан Демократске странке.