ДОЛАЗАК барселонске компаније "Лабијана" у Суботицу, која је недавно постала власник Ветеринарског завода, највеће шпанске инвестиције у нашој земљи, најавио је почетак још снажније будуће сарадње Краљевине Шпаније и највећег града на северу Бачке.

Како је речено на састанку градоначелника Богдана Лабана и Раула Бартоломеа Молине, амбасадора Краљевине Шпаније, у наредном периоду радиће се на интензивирању економске и културне сарадње, као и односима између две земље.

- Поред великог броја познатих светских компанија које овде послују, у нашем граду однедавно је присутан и један велики шпански инвеститор, фармацеутска компанија "Лабијана", која је стопостотни власник Ветеринарског завода у Суботици. То значи отварање нових радних места и повећање извоза постојећих компанија, јер та шпанска компанија послује у више од 50 земаља - истакао је градоначелник Богдан Лабан. - Сигуран сам да ћемо бити добри партнери и да у Суботици могу да рачунају на оно што краси њене грађане, а то је да смо отворени за сарадњу, да смо добри домаћини, да професионално испуњавамо своје обавезе и да ћемо помоћи да и друге компаније из Шпаније, попут "Лабијане", која је пионир инвестиција из те земље у Србији, дођу у наш град.

Амбасадор Молина предложио је успостављање културне сарадње и братимљење Суботице и појединих градова из Шпаније који су слични у архитектонском и културолошком смислу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови Сад проглашен за Европску престоницу културе 2021.


- Како је јачање економских веза између Шпаније и Србије најважније, инвестиција реномиране компаније "Лабијана" је веома битна јер ће, поред побољшања економског стања у овом граду, помоћи да ми више извозимо, а допринеће и уподобљавању наших фармацеутских стандарда са стандардима Европске уније. То је до сада највећа и најважнија шпанска инвестиција у Србији и сигурно ће допринети јачању економских веза града Суботице и целе Србије са Шпанијом - сматра амбасадор Молина.


"ЛАБИЈАНА"

По речима Мануела Рамоса, председника компаније "Лабијана", запослени у Ветеринарском заводу у Суботици, као делу групације "Лабијана", стручни су и изузетно професионални, посебно када је реч о биолошким иновацијама, здрављу животиња и фармацеутским стандардима.

- Задовољан сам што је Ветеринарски завод постао део наше групације и он ће бити стуб свих наших активности - нагласио је Рамос.