Пропао и други покушај СНС да смени председника скупштине Смедерева из својих редова: Јасна Аврамовић жртва мобинга?

Ј. ИЛИЋ

14. 12. 2019. у 08:20

Пропао и други покушај СНС да смени председника скупштине Смедерева из својих редова: Јасна Аврамовић жртва мобинга?

Детаљ са седнице - Јасна Аврамовић у средини,Фото Н. Живановић

Богољуб Спасојевић пристаје на разрешење, али по закону - како је и изабран

СЕДНИЦА Скупштине града у Смедереву, која је пре десет дана одложена због недостатка кворума, није одржана ни у петак, јер владајућа напредњачка већина - незадовољна одлуком председника локалног парламента да не стави на гласање њихов нови предлог за његово разрешење - није гласала за Дневни ред.

А Богољуб Спасојевић предлог 42 одборника СНС и СПС за његову смену није уважио јер, каже, није законит.

- На почетку ове исте седнице, 2. децембра, предлог да Скупштина гласа о мојој смени није добио већину, па се не може поново изјашњавати о нечему што смо већ изгласали - објаснио је председник смедеревске скупштине, а онда је, мада нико заправо није добио реч, уследила једночасовна расправа одборника власти који су тражили да поштује вољу већине којој и сам припада. Чуле су се и увреде, али споразум није постигнут.

- Нисте тражили моју оставку, већ "идете ђоном" да ме смените. Може, али само онако како сте ме и изабрали, на законит начин - поручио је Спасојевић.

С обзиром на то да је све ово последица дубоких подела у Градском одбору Српске напредне странке, при чему су градоначелник Јасна Аврамовић и њен најближи сарадник који води парламент на једној, а већина одборника СНС на другој страни, не чуди став челника Смедерева да страначке колеге месецима над њом спроводе "политички терор".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
РЕАКЦИЈА НА ПОПЛАВЕ: Држава припрема помоћ угроженим подручјима

- Нека грађани виде како се понашате ви које сам ја довела у Српску напредну странку. Трпим мобинг јер не желим да се цепа наша одборничка група, иако комуницирам само са осам чланова Скупштине. А све због тога што се не слажем са вашом намером да у целости не вратимо кредит који је подигнут за градњу хале коју је ПКЦ недавно купио од Града - истакла је Јасна Аврамовић.


Богољуб Спасојевић, Фото Н. Живановић

Онда су се умешали и представници опозиције у Смедереву...

- Покушавате да смените свог човека, па се свађате и износите страначки прљав веш, што није само ваша срамота, јер правите циркус од Скупштине и блокирате разговоре о ребалансу и осталим битним темама за суграђане - нагласио је одборник Дејан Пирић, после чега су уследили неуспело изјашњавање о Дневном реду и неславни завршетак седнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације