ВЛАДА Србије обећала је челницима Града Ужице да ће у наредној години отпочети велика реконструкција Здравственог центра у највећем граду западне Србије. Преко канцеларије за јавна улагања, у град на Ђетињи стићи ће око 20 милиона евра, а локална самоуправа ће према речима градоначелника Тихомира Петковића уложити скоро милион евра у израду планске и пројектне документације.

- То је одлука Владе Србије и председника Републике. План је да се започне са реконструкцијом виталних делова Здравственог центра, да се набави најсавременија опрема, чиме ће овај регионални центар ојачати на добробит грађана из више градова и општина - рекао је Петковић.

Директор Здравственог центра Ужице, највећег јавног система у западној Србији, др Милош Божовић, најавио је да ће реконструкција отпочети осавремењавањем Пријемно-ургентне службе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Веће улагање у болнице и школе


- У фебруару ћемо имати готов пројекат реконструкције Пријемно-ургентне службе на око 1.400 квадратних метара. Затим ће бити расписан тендер за грађевинске радове, па ће посао отпочети већ на пролеће - истакао је Божовић. - Реконструкција Здравственог центра ићи ће у неколико фаза. Биће изграђен амбулантно-поликлинички блок, реализован пројекат енергетске ефикасности централне зграде која има око 27.000 квадрата, биће урађена конверзија грејања са мазута на гас.

Уследиће, према Божовићевим речима, обнова свих осталих зграда у болничком кругу, а приоритет је и набавка новог магнета и ЦТ скенера.


НОВА ОПРЕМА

ПРЕТХОДНИХ дана, Град Ужице донирао је Служби дечје стоматологије вредну нову опрему. Купљена је стоматолошка столица са додатном опремом, а претходна је служила пуне три деценије. Град је у овдашњи Дом здравља у овој години уложио око 5,6 милиона динара, а медицинари на исти износ могу рачунати и у 2020. години.