Становници насеља Ново Село у Нишу јако су узнемирени догађајем који се збио 4. децембра када је једна ученица (10) умакла од људи са капуљачама који су, према свему судећи, хтели да јој науде или како се наслућује, киднапују.

Они су наводно били у црном комбију који је тих дана виђен у насељу.

Девојчица је очигледно, како тврде грађани овог дела Ниша, праћена, а успела је да умакне овим људима тако што је наишао бициклом један комшија и увео је у своју капију, а онда позвао њену тетку да дође и отпрати је кући.

Полиција је одмах по пријави да су десетогодишњу девојчицу пратиле особе у црном комбију предузела све мере и радње из своје надлежности. Одмах након пријаве 5. децембра обављен је разговор са девојчицом и њеним оцем као и са две девојчице које су биле са њом, а у присуству њихових родитеља.

- Обавештено је Основно јавно тужилаштво у Нишу које је одмах тражило извештај што ће данас бити и учињено - саопштили су из полиције.

Девојчица је према незваничним сазнањима у првом тренутку мислила да црни комби припада комшијама који живе недалеко од ње, али је исто тако приметила да нема потребе да комби иде за њом према њеној кући, а то је у правцу села Лалинац, тако да је убрзала корак и сустигла комшију који јој је отворио капију.

Полиција је наредних дана била распоређена у Новом Селу како би "размрсила" ову необичну пријаву.


(Курир.рс)