ЈАГОДИНА – Незапослене труднице и породиље, које имају пребивалиште на територији града Јагодине најмање две године пре подношења захтева, наредне године имаће право на месечну финансијску подршку од 12.000 динара, одлучило је Градско веће.


Ово право моћи ће да остваре незапослене труднице до термина порођаја, а незапослене породиље до навршене године живота детета.


Чланови Градског већа одлучили су и да ће наредне године родитељи новорођене деце моћи да остваре право на једнократни новчани износ од 200 евра под условом да су незапослени најмање годину дана пре подношења захтева, с могућим радним ангажовањем не дужим од три месеца.


Пацијенти којима наредне године буде дијагностикована малигна болест, над којима је извршен хирушки захват, услед дијагностиковања ове болести и пацијентима који су на терапијском лечењу због карцинома, а који су на територији општине Јагодине живели најмање две године пре подношења захтева, имаће право на једнократну новчану помоћ од 5.000 динара. Уколико је оболели незапослен или малолетан, одоборени износ ће бити увећан за 100 одсто.


Прочитајте још: Хиљаду људи у организацији града Јагодина кренуло за Паралију


Члан уже породице покојника или лице које је сносило трошкове сахране, ако покојник није имао ближе сроднике, наредне године имаће право на једнократну новчану помоћ од 200 евра, одлучено је још на седници Градског већа.