Најуспешнијим ђацима и менторима у Војводини уручена признања: Талентима дипломе и новчане награде

Ј. С.

12. 12. 2019. у 00:40

Најуспешнијим ђацима и менторима у Војводини уручена признања: Талентима дипломе и новчане награде

Прес служба Покрајинаске владе

Признање је добио укупно 171 ученик који су на такмичењима у земљи и иностранству били успешни у областима науке, технике, уметности и језика
ТРАДИЦИОНАЛНО покрајинско признање „Таленти“ даровитим ученицима из Војводине и њиховим менторима, уручено је у холу Покрајинске владе у Новом Саду.

Признање је добио укупно 171 ученик као и њихови ментори у менторима у основним, средњим и музичким школама. Они су у школској 2018/2019. години постигли врхунске резултате на републичким такмичењима у земљи или у иностранству у областима науке, технике, уметности и језика.

Шесторо даровитих добило је специјалне дипломе с новчаним наградама од по 55.000 динара, 83 ученика дипломе с новчаним износима од по 29.500 динара а 82 ментора дипломе и новчане награде од по 14.500 динара.

Признања је уручио потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драганом Милошевић.

Честитајући добитницима награда на резултатима које су до сада постигли, потпредседник Милићевић је рекао да су ти резултати вредни дивљења, јер су постигнути у оштрој конкуренцији на домаћој сцени и на међународним такмичењима.

- Ви сте светло које данас сија у Србији, јер сте и садашњост и будућност наше земље - поручио је Млићевић лауреатима.

Он је додао да ови млади људи показују свима нама да је пут знања, учења, марљивости и успеха – прави пут.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације