НИЈЕ тачно да сам му забранио да храни стоку јер немам таква овлашћења, а попис покретне имовине је обављен сходно одлуци надлежног суда - одговара јавни извршитељ Миљан Трајковић на оптужбе Алексинчанина Ранка Филиповића, који тврди да му је 5. децембра, после пописа стоке, забрањено да је отуђује, те да јој прилази и да је храни.

Филиповић је после неколико дана приметио да животиње липсавају од гласи, па је прекршио наређење и нахранио стоку која је још на његовом имању.

- Извршном дужнику неће бити плаћено чување и храњење, јер су животиње још у његовом власништву - тврди Трајковић. - Попис не значи губитак својине извршног дужника који обавезу може да измири све до одржавање прве јавне продаје. Иначе, пописани су тракторска приколица, мешалица за бетон са електромотором, једна крава, три свиње, по пет прасића и оваца, те три козе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Умиру од глади: На имању Ранка Филиповића код Алексинца липсава стока коју су пописали извршитељи (УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ)


За разлику од приколице и мешалице које су покупили, асистенти извршитеља су стоку оставили код Филиповића.

- Трајковић није био присутан, па не зна шта су ми заповедили људи који су по његовом овлашћењу упали на моје имање. О томе да говорим истину могу да сведоче моја пунолетна деца Милисав и Драгана, те зет Милош Цветковић, којима су претили употребом бибер-спреја када су хтели да сниме одношење приколице и мешалице. Хтели су да одведу и животиње, па су се предомислили, а ја сам очајан јер немам начин да прикупим 350.000 динара. Уосталом, нека и робијам због дуга, само да ми недужне животиње не скапавају од глади - закључује Ранко Филиповић.


СПОР СА КОМШИЈОМ

ФИЛИПОВИЋЕВ дуг су, заправо, судски и адвокатски трошкови по изгубљеном спору због увреде части са комшијом Млађаном Димитријевићем. Иначе, у току су још четири поступка спровођења извршења, такође на основу решења Основног суда у Алексинцу.