ПОСЛЕ изјашњавања овдашњих људи о томе како догодине трошити средства из градске касе која је пројектована на три милијарде и 230 милиона динара, у Новом Пазару су представљени резултати анкете под називом "Наш буџет". У Новом Пазару су презентовани резултати анкете "Наш буџет". Први пут у јавној расправи, представљен је и "Грађански водич кроз буџет", са упутствима за праћење реализације договореног.

По мишљењеу 2.500 анкетираних Новопазараца, највише новца треба издвојити за реконструкцију основних школа "Братство", "Десанка Максимовић" и "Вук Караџић", те Средње угоститељско-туристичке образовне установе, али и за изградњу осмолетке у насељу Шутановац. Следе издвајања за трећи покушај вантелесне оплодње и озелењавање града.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Пазар: Ко год да дође, понесе најлепше утиске


Планом за идућу годину, 866,6 милиона динара из градског буџета ће бити издвојено за плате запослених у локалној самоуправи, 621 милион је опредељен за школство, док ће на саобраћајну инфраструктуру "отићи" 559 милиона динара. Челници локалне самоуправе очекују да ће се од пореза и доприноса у градску касу "слити" 1,3 милијарде динара, још 823 милиона се прижељкује од донација и трансфера, а планирано је и кредитно задужење од 180 милиона динара.