Срђан Поповић, председник општине Грачаница уручио је у среду четворочланој породици Симић из Кишнице кључеве нове куће. То је прва од укупно шест кућа које је за угрожене изгадила локална самоуправа а Симићи су до сада живели у старој и трошној кући без купатила.

- Презадовољни смо. Хвала Богу да и моја деца имају своје собе, да имају купатило. Хвала председнику Поповићу и Општини што су нам помгли да имамо овако леп дом- казао је Милан Симић глава породице док његова супруга Бранкица истиче да нови дом овој породици значи бољи живот због чега су неизмерно срећни.

Уручујући кључеве новоизграђене куће председник Општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да самоуправа наставља да помаже својим грађанима и да нема већег задовољства, од оног када се помогне породици да добије кров над главом.

Прочитајте још: Општина Грачаница одобрила изградњу шест кућа

- Настављамо са нашим програмом збирњавања породица на нашој територији. Породица Симић је живела у тешким условима и драго ми је што смо изградњом куће успели да им запараво створимо нови почетак. Сигуран сам да ће им живот у новој кући бити удобнији и бољи- казао је Поповић истичући да је циљ локалне самоуправе да стварањем бољих услова угроженим породицама помажу њихов опстанак на овом простору.Иначе, општина Грачаница ће ускоро доделити кључеве за још пет кућа, а почеткон наредне године завршиће се изградња још 36 станова за социјално угрожене породице.