НИЈЕ успео још један покушај исељења четворочлане породице Ћитић из куће у ужичкој Видовданској улици. Окупљени грађани су успели да одврате јавног извршитеља и 20 полицајаца, а породица је затражила рок од три месеца - да усред зиме пронађе нови дом. Бранислав Ћитић је предлог оваквог епилога написао и предао јавном извршитељу, али засад није познато да ли ће он бити и прихваћен.

- Пристајем да се добровољно иселим до 10. марта 2020, ако добијем писану гаранцију да ме до тада јавни извршитељ Ђорђе Доганџић неће узнемиравати. Када то добијем, доставићу број рачуна на који ћете ми уплатити 2,3 милиона динара, колико ми следује - написао је Бранислав.

Прочитајте још - Грађани спречили извршитеље да четворочлану породицу избаце на улицу

Подсетимо, кућа у којој породица Ћитић живи је продата на лицитацији још 6. децембра прошле године - по одлуци овдашњег Основног суда, коју сада спроводи јавни извршитељ Ђорђе Доганџић. Објекат је продат ради измирења дуга наследницима који полажу право на једну трећину, док су две трећине, до јавне лицитације током које је продата упола цене, припадале Ћитићима.


Сарадник извршитеља у разговору са Браниславом

Они, притом, ни у једном тренутку нису оспоравали сувласницима њихово право на једну трећину куће. Нудили су им чак и посебан стамбени део предметне зграде, који премашује вредност коју потражују, али су они за себе желели цео објекат, па су на крају у тој намери и успели.

Сада, у даноноћном страху од исељења, Ћитићи очекују одговор јавног извршитеља.