ШТРАЈК механичара АТП "Панчево", који је почео у четвртак прошле седмице, окончан је у понедељак у подне када је на рачуне 54 мајстора уплаћено по 30.000 динара солидарне помоћи. Ипак, житељи града на Тамишу и наредних дана возиће се по недељном реду вожње, све док сва возила не буду сервисирана.


Због протеста запослених у одржавању, Панчевци су се ових дана возили по недељном реду вожње на градским, приградском и међумесним линијама. Иако је "Новостима " речено да само на линији за Београд аутобуси саобраћају по реду вожње за радни дан, путници тврде супротно.


- До престонице се у понедељакстизало по недељном реду вожње и није тачно оно што су окачили на обавештењу - каже Панчевац Зоран Ј.


Механичари су били у "белом" протесту пошто њима солидарна помоћ није уплаћена, док возачима који су протестовали у септембру јесте.


- Новац смо уплатили око поднева, односно 1,5 милиона динара легло је на рачуне механичара. Ипак, саобраћај ће се вратити у нормалу тек за десет дана - наводи директор АТП Панчево Бојан Бојанић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Професори у страху од отказа


Да ће се поласци одржавати према распореду брже него што директор предвиђа, тврди Милан Марковић из Самосталног синдиката.


- Чим су новац уплатили, ми смо почели да радимо. До 15.00 поправили смо пет аутобуса и они су одмах пуштени у саобраћај. Верујем да ће се све у нормалу вратити за два дана - каже Марковић.


Фото З. Јовановић


Возачи су у септембру протестовали тражећи повећање плата. Град им је обећао солидарну помоћ од 30.000 динара на три рате. Последњу су примили прошле седмице, па су резигнирани механичари одлучили да се штрајком изборе за свој новац.ПОНУДА ПРИВАТНИКА ПРИХВАЋЕНА


СКУПШТИНА града на Тамишу прихватила је прошле недеље једину пристиглу понуду на завршеној јавној набавци за концесију АТП "Панчево", конзорцијума приватних превозника којег чине "Сага транс", "Думеко", "Транс-југ" и "Апекс солушн технолоџи". Овај конзорцијум, ако се уговор потпише, превозиће Панчевце наредних 25 година, а биће у обавези и да изгради нову аутобуску станицу. Пошто ће АТП "Панчево" бити угашено после 71 године постојања, некима од 380 запослених следују отпремнине.