Шапчани окренули леђа Зеленовићу? У градским МЗ на изјашњавање дошло само 9,08 одсто бирача

А. ДЕЛИЋ

09. 12. 2019. у 21:45

Шапчани окренули леђа Зеленовићу? У градским МЗ на изјашњавање дошло само 9,08 одсто бирача

Трочлани тим напредњака са представницима медија,Фото А. Делић

Да су 8. децембра одржани и локални избори, градоначелник Небојша Зеленовић не би прешао цензус, тврди Пајић

РЕФЕРЕНДУМИ о трошењу новца који држава враћа од наплаћеног пореза на имовину, организовани у режији шабачке локалне самоуправе, по месним заједницама су доживели дебакл, а да су 8. децембра одржани и локални избори, градоначелник Небојша Зеленовић не би прешао цензус - тврди повереник Градског одбора СНС у Шапцу др Александар Пајић и додаје да се у МЗ Жика Поповић, где живи актуелни челник града на Сави, од 6.119 уписаних у бирачки списак на изјашњавање одазвало само 138 људи.

- Апелујем на Небојшу Зеленовића да поднесе оставку, а на поштене припаднике локалне власти да се достојанствено повуку. Протести пред Градском управом су одржани 108 пута и сада се заиста показало да имамо право. Велика је срамота да градом и градским буџетом руководи човек који у својој месној заједници, у својој улици, може да окупи само два одсто житеља - закључио је Пајић.

Још један повереник напредњака др Бобан Бирманчевић сматра да је Зеленовића, практично, народ бојкотовао, а посебно неславно је прошао његов главни предлог о градњи отвореног базена. Наиме, тврди он, од осам градских месних заједница, у чак седам њих се грађани нису определили за то.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Зеленовић призива немире!

- Природно је да су људима прече школе и паркиралишта. Од 47.451 бирача у градским месним заједницама, гласало је њих 4.039, односно 9,08 одсто. Притом, у сеоским месним заједницама људи нису уопште хтели да се одазову на референдум јер ни оно што је лане изгласано још није урађено - наглашава др Бирманчевић.

Трећи повереник Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу Радивоје Мићић, на крају, изражава забринутост због постојања "посебних" бирачких спискова које је увео Зеленовић, те јавно пита из којих извора је финансирана двомесечна медијска кампања. Јер, подсећа, спот на локалној телевизији - којим се грађани позивају да гласају за изградњу базена - трајао је чак седам минута, а последњих дана пред планирано изјашњавање град је био "украшен" стотинама плаката и билборда.


ЗЕЛЕНОВИЋ: "ПРАЗНИК ДЕМОКРАТИЈЕ"

ПОВОДОМ референдума се огласио и градоначелник Шапца, чији се подаци битно не разликују од оних које је саопштио СНС, али је навео како озбиљно размишља о томе да 8. децембар прогласи празником демократије.

- Оно што никада и нигде није било у Србији, догодило се у Шапцу. Грађани су имали право да непосредно и директно кажу шта је за њих најважније. Очигледно да у великом броју нису били информисани и нису уписани у спискове, због чега нису могли да гласају - тврди Зеленовић (на слици са једним од помоћника Јеленом Топаловић Петровић).

БАЗЕН

ТОКОМ конференцији за медије сазване после референдума, напредњаци су обећали да ће чим они преузму локалну власт отворени базен у Шапцу ипак бити саграђен, али не средствима месних заједница, већ из градске касе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)