ПОЛИЦИЈА је у петак по подне ухапсила Срђана Ш. (43), Мирослава К. (40) због сумње да су у ноћи између уторка и среде откопали гроб учитељице Драгице Крстић у Старим Бановцима. Један од осумњичених је из Старих Бановаца, а како сазнајемо, полиција и даље трага за трећим осумњиченим.

Истрага о скрнављењу гроба учитељице на сеоском гробљу у Старим Бановцима утврдила је да су сандук и посмртне остатке покојнице тројица осумњичених ископала из користољубља. Јер, како незванично сазнајемо, из сандука је нестала златна огрлица која је положена са покојницом. Претресом куће осумњичених, полиција је пронашла ашов за који се сумња да је коришћен приликом крађе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брза акција полиције: Ухапшене две особе осумњичене за откопавање гроба учитељице у Старим Бановцима!

Због овог кривичног дела, које су радници старопазовачког ЈП "Чистоћа" пријавили још у уторак, у полицији је саслушано неколико особа, али се брзо ушло у траг починиоцима. Ни најстарији мештани Старих Бановаца, међутим, не памте да је икада било случаја да су на сеоском гробљу померане надгробне плоче, из сандука извлачени посмртни остаци, а затим лобања остављена крај споменика. Овакав призор управо је затекао радник "Чистоће" док је уређивао гробље у уторак, коме је моментално позлило од призора који је угледао.

- Они су сваки дан на гробљу и дан пре тога нису ништа приметили. После увиђаја, радници су вратили посмртне остатке, закопали их и вратили мермерну плочу на место - каже наш извор.

Учитељицу Крстић, која је сахрањена пре 25 година, још памте многе генерације, како из овог места, тако и из оближњег Белегиша. Кажу да је била строга као педагог, али веома добра жена.

- Она је умрла у 46. години. Није боловала, па смо се сви изненадили када је преминула. Њен супруг Миодраг умро је пре десет година и имају две ћерке, Наташу и Драгану, које су удате. Не верујем у приче да је сахрањена са много златног накита, јер да је то тако, лопови сигурно не би чекали толико дуго да крену у пљачку. Мада, ко то сада стварно може да зна, осим тих болесних умова - каже Стеван М. из Белегиша.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Страва у Старим Бановцима: Откопан гроб и однета глава из ковчега! Недостају и делови сандука и крст (ФОТО)

НЕТАЧНЕ ГЛАСИНЕ

- ЈЕДАН од зетова покојнице присуствовао је увиђају - казао нам је извор близак истрази, додајући да су најближи узнемирени због свега што се догодило. Поводом навода да је учитељица сахрањена са великом количином злата, пријатељ близак породици покојнице навео је да су наследници то демантовали, уз објашњење да је реч о два прстена, минђушама и огрлици.