Хани Глигоров, двогодишња девојчица из Бунушевца код Врања, започела је у Швајцарској лечење тумора који јој је откривен на оба ока.

Девојчица је примила прву хемиотерапију и њено лечење ће бити настављено у циклусима, а лекари најављују да ће до своје шесте године морати да иде на контроле у клинику. Ханини родитељи наводе да тренутно морају да сваких десетак дана иду у Швајцарску.

Олакшавајућа околност ове породичне драме је да Републички фонд за здравствено осигурање покрива Ханино лечење, али не и трошкове које имају родитељи који су незапослени. Ханин отац повремено ради као молер, али ти приходи ни из близа нису довољни за породицу чији је члан још једна четворогодишња девојчица. Он апелује на све људе добре воље, као и на друштвено одговорне фирме, да помогну колико могу, како би им олакшали веома тежак период у животу и да Хани обезбеде адекватно лечење.

Прочитајте још - Хана нема ни две године и због тумора очију мора у Швајцарску

Хани Глигоров је са непуне две године летос откривен тумор на оба ока, а њено даље лечење, након Ниша и Београда, морало је бити настављено у Швајцарској.

Сви који желе да помогну породици Глигоров, своје новчане прилоге могу да уплате на рачун у Комерцијалној банци 205-9011006064889-52. За ове намене отворен је и девизни рачун код Војвођанске банке РС35325934170246893538, на име Новице Глигорова.