ЈОШ непознати починиоци су обили трафо-станицу под напоном, те украли трансформатор, бакарне спојнице, каблове и остале делове укупне тежине око 500 килограма, чиме су потпуно онеспособили постројење у кругу изворишта "Пријевор - Парменац" које електричном енергијом напаја бунаре за водоснабдевање.

Дакле, нечија бахатост и безобразлук су директно довели у питање испоруку воде за пиће не само Чачанима, већ и осталим околним општинама које "пију" са рзавског система.

- Ово је тешко кривично дело, а крађа је могла да доведе и до кобних последица са смртним исходом. Притом, кад неко однесе 500 килограма тежак трафо под напоном, то више није крађа, ово је диверзија. Јер, оно што нису изнели су уништили - огорчен је директор ЈКП "Водовод" Зоран Пантовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Струја спржила дечака док је крао бакар

Каже, прве процене указују на то да причињена штета премашује 12.000 евра, па убрзано купују нестале делове и труде се да до краја месеца нормализују испоруку воде. У међувремену су поднете кривичне пријаве против непознатих починилаца...

фото З.Јовановић

Нажалост, нешто пре поменутог невероватног лоповлука, на мети крадљиваца је била и војна фабрика "Слобода" из које је један радник - наводно, уз помоћ саучесника - изнео око 200 килограма празних артиљеријских чаура за хаубице, израђених од месинга. Све је пријавио човек који живи непосредно уз фабрички круг, када је изван "Слободине" ограде приметио сложене чауре које, иначе, на тржишту вреде око 200.000 динара. Крадљивац је брзо ухапшен и приведен правди.