ТРИ радника и власник приватне фирме из Почековине,који су у понедељак пали у несвест услед испарења из јаме са градилишта, у рекордном времену транспортовани су до Ургентног центра Опште болнице у Крушевцу захваљујући неустрашивој вожњи трстеничке хитне помоћи.

“Новости” доносе снимак дела вожње из једног од два санитета,која су према речима возача заиста у рекордном року прешли 23 километра од места несреће до коначне дестинације, а да су, притом, као што се види у видео-материјалу, пре свега мислили на безбедност у саобраћају.

Транспорт повређених обавили су Томица Вукчевић, шеф возног парка и радник по уговору Милош Симић. Возачи трстеничке хитне у ургентним ситуацијама, од седишта ове службе,која ради под окриљем Дома здравља до крушевачке болнице,што износи око 30 километара, прелазе за мање од 20 минута.

-Зна се да је сигурност на првом месту, тако је било и сада, а нама је најважније да су пацијенти добро и да смо стигли на време-каже за “Новости” Томица Вукчевић,шеф возног парка.

За све оне, који су икада возили путем Крушевац-Краљево,а који иде даље ка Чачку и Ужицу, знају колико је морала бити ефикасна вожња трстеничких санитета, јер је реч о једном најфреквентнијих путева у срцу Србије,кроз густо бројна густо насељена места.

Прочитајте још - Незапамћена трагедија у Новом Пазару: Лазар (14) попио чашу хладне воде, па преминуо током рођенданске прославе

Како су “Новости” раније објавиле, до бизарног инцидента у кругу фирме дошло је када су радници ангажовани на неким пословима фарбања у ископима изгубили свет. Чим је то увидео, власник фирме је појурио да им помогне, али се и он онесвестио када се приближио јами. Срећна околност била је да је газда пре него да се сруши прво позвао хитну помоћ, будући да је већ био омамљен када су пристили медицинари.

Онда је почела трка са временом. Четворка је збринута и санитетима пребачена до Ургентног центра. Према последњим информацијама сви се добро осећају након опсервације на Интерном одељењу крушевачке болнице и очекује се њихово отпуштање.

ВОЗАЧИ СЕ ДОКАЗАЛИ И ОВОГ ПРОЛЕЋА:ВРАТИЛИ ВЛАСНИЦИ ТОРБУ С ЕВРИМА

О Томици Вукчевићу, шефу возног парка, “Новости” су писале и овог пролећа, када је заједно са колегом Миомирем Илићем испред зграде хитне у Трстенику нашао женску торбу. У торби остављеној код споредног улаза, нашли су личне документе и позвали полицију, која је у међувремену дошла у Службу хитне медицинске помоћи, а дошла је и жена чија је торба. Испоставило се да је из торбе пре остављања код зграде хитне, нестало око 20.000 динара, али да је остала коверта са чак 3.200 евра. Власница је хтела да почасти возаче-проналазаче одређеном сумом новца, али су они то одбили.