Јужноафриканац прославио Пирот: Адријан у дресу Србије разбио Бугарску и оборио светски рекорд

В. Ћ.

22. 11. 2019. у 06:52

Јужноафриканац прославио Пирот: Адријан у дресу Србије разбио Бугарску и оборио светски рекорд

Адријан Данбар са крикет тимом Фото Приватна архива

Адријан Данбар је на крикет мечу против Бугарске постигао 104 рона, што је иначе основна јединица поентирања у овом спорту

АДРИЈАН Данбар из Јужне Африке, који се оженио Пироћанком Анђелом, са којом је пре три године дошао у Пирот и постао наш држављанин, постао је нови светски првак у роновању, што је иначе основна јединица поентирања у крикету.

Прочитајте још: Легендарна водитељка Стака Новковић (75) иде на балет, путује, ужива у животу и поручује: Старост је болест!

Овај лични успех у веома популарном спорту у многим државама, Јужноафричкој Републици, Индији, Пакистану и другим бившим колонијама Британске империје, Данбар је постигао у дресу репрезентације Србије, чиме је националној селекцији омогућио да постане чланица Међународне федерације крикета. Рекорд је постигао на Крфу, на међународном турниру, на коме је, поред осталих, учествовала и бугарска репрезентација.

- На утакмици са Бугарском сам постигао 104 рона, што је практично светски рекорд. Рон је, иначе, поентирање, односно број трчања које се бодује. Поносан сам и срећан што сам рекорд поставио у дресу Србије која је од сада чланица Међународне федерације крикета, јер је рекорд верификован. Поносан сам и на то да се све десило баш на Крфу, који има посебно место у српској историји, а знамо и зашто - каже Данбар.

Он је у Пироту са супругом Анђелом отворио и ИТ компанију, и упослио неколико младих Пироћанаца.

- Иначе, крикет-клубове у Србији засада имају само Београд и Нови Сад. У Пироту још нема услова - каже Данбар и додаје да је крикет занимљив спорт, а утакмице трају по пет-шест сати, док некада могу да трају и пет дана!


Адријан и Анђела

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)