Фабрика резног алата: После 19 неуспелих покушаја извршитељи увели власника

В. ИЛИЋ

16. 11. 2019. у 08:20

Фабрика резног алата: После 19 неуспелих покушаја извршитељи увели власника

Незадовољни радници у фабричком кругу Фото В. Илић

Ометање спровођења судске одлуке у Чачку добило (не)очекивани епилог. Бивши менаџмент још 2005. направио дуг због којег је ФРА сада "окрњена"

СУДСКИ извршитељи су у петак, после 19 покушаја, уз асистенцију полиције успели да уђу у погон за израду кугличних вретена Фабрике резног алата (ФРА), омогућивши власнику да приђе свом поседу.

Подсетимо, радници су досад својим телима бранили погон за који тврде да је од виталног значаја за ФРА, а тиме и за њихову егзистенцију, а за дугове због којих је дошло до продаје окривљују менаџмент фабрике. Кажу, иницијални дуг од милион и по потиче из 2005, а настао је тако што је руководство објавило продају погона, па је фирма "Савремена амбалажа" уплатила аванс у том износу, али се онда одустало од отуђења, а добијени новац је потрошен. Штавише, менаџмент ФРА је одбио захтев за враћање аванса, па је десетак година касније уследила тужба после које је пресуђено да треба вратити чак 4,6 милиона, на колико је нарастао дуг са каматама. Покренут је извршни поступак и, после трећег оглашавања, појавио се купац који је укњижен као власник објекта, али две године није успевао да уђе у посед.

Незванично се сазнаје да ће после епилога ускоро почети исељавање машина из зграде у којој су биле стациониране дуже од три деценије, али ће незадовољни људи наставити правну борбу, јер председник Индустријског синдиката ФРА Душан Ђелић тврди да се ради о насилном упаду у погон.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фабрика резног алата: Купцу догорело до Стразбура


НОВЧАНЕ КАЗНЕ

ПРИВРЕДНИ суд у Чачку је незадовољним радницима двапут изрицао новчану казну због "ометања поступка судског извршења", а недавно је због истог (не)дела глобом "тешком" 100.000 динара кажњен и директор ове фирме Милан Видаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације