У КУЋИ од блата, која би сваког часа могла да се сруши, у јединој соби у којој "може да се живи", скућила се седмочлана породица Божиновић. У једном кревету спава бака Митра (87) са осмогодишњим, односно седмогодишњим унуцима Александром и Јасмином. Двојица браће Слађан (11) и Иван (9) спавају у другом, а мајка Велинка и отац Љубиша у трећем кревету.

- Ето, сналазимо се, некако - крије поглед Љубиша, као да га је срамота тавана прекривеног само пластиком или земљаног пода. - Најтеже ми је што нам је, због дуга од 65.000 динара искључена струја, и што деца морају да уче уз светлост свећа.

Прочитајте још - Седмочлана породица Алексић живи у селу Тијовац у тешким условима

Када загуди зима, четворица браће, која са родитељима и баком живе у засеоку Алун, десетак километара од Брзе Паланке, код Кладова, Љубиша са њима крене пешице кроз сметове до два километра удаљене школе, како би своју децу одбранио од шакала и вукова.

Љубиша не воли да прича о својој ситуацији. Каже да му деца никада нису гладна.

Дечаци имају само једну жељу - да имају рачунар.

- Ма, можда бисмо се некако и скрпили, јер смо чули да моја мајка има право на туђу негу - наставља Љубиша. - Али, бисмо, због тога, требало да одемо до Бора, а немамо пара за пут.