ЧАЧАНСКО предузеће "Цини" је купце за своје радијаторе пронашло и у далекој Монголији, а оснивач и власник фирме инжењер Слободан Спасовић каже да се - уз већ уходани извоз у Француску и Немачку - тренутно преговара и о пласману робе на тржиште САД.

Грејна тела из Чачка су заправо нова генерација биметалних радијатора од алуминијума и нерђајућег челика, а по патентном решењу предузећа "Цини" су настала као одговор на техничке захтеве тржишта у Монголији коју карактеришу специфичност тамошњих грејних система и воде са повећаном pH вредношћу.

- Ово је велики потенцијал за пласман наших биметалних радијатора који су, поврх свега, отпорни и на повишени притисак воде, те хидроударе. Исто је и са грејним системима свих бивших совјетских република, па очекујемо да наш нови производ буде велики извозни адут у наредним годинама - каже Спасовић и објашњава да је применом низа оригиналних патентних решења формирана конструкција радијатора у којој се на најефектнији начин користе позитивна својства два поменута материјала.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чачански радијатори у Кини


"Цини" је, иначе, основан 1977. и досад има 15 регистрованих патената, а име ове фирме се нашло и у чувеној Гинисовој књизи рекорда јер је у Чачку направљен највећи радијатор на свету - димензија шест са шест метара (на слици) - који је био у функцији.