КАД је стигла вода из водосистема "Рзав" за случај нужде град Чачак није напустио сопствене изворе. Тим примером пошла је и Пожега. Пола посла је урађено па ће већ наредне године и овај град имати и алтернативно снабдевање водом из својих изворишта. За тај подухват Развојна агенција града и општина су обезбедиле израду техничке и друге потребне документације, a Канцеларија за јавна улагања Владе Србије финансира радове са 20 милиона динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пожега: Уз "Рзав" воду узимају и из бунара


- Током лета комплетно је реконструисана црпна станица. При крају су радови и на оспособљавању девет бунара на десној обали Скрапежа. Они су загађени 1983. године кад је у њих допрла нафта из преврнуте цистерне. Тада је с муком извршена санација бунара који су служили 10 година. Конзервирани су кад је у Пожегу стигла вода из водосистема "Рзав", али опет има проблема. Током суше Рзав утањи па уследе рестрикције. Већ идуће године Пожега ће имати своју квалитетну воду из тих девет бунара недалеко од моста преко реке - обећава Славко Добрић, директор Развојне агенције Пожега.

Добрић каже да после завршене црпне станице и реконструкције девет бунара која је при крају на пролеће предстоји замена два километра азбестних цеви до резервоара на Лисишту изнад града.

Црпна станица


МАЊИ ТРОШКОВИ

ИЗВОРИШТА ћемо предати Комуналном јавном предузећу "Наш дом", које врши дистрибуцију воде па ће у случају рестрикција Пожега имати квалитетну воду за пиће, а предузећа мање трошкове јер вода са "Рзава" и није баш јефтина - додаје директор Добрић.

Славко Добрић