У недељу предвече недалеко од викенд насеља Вагони код Апатина прврнуо се чамац са мигрантима.Незванично сазнајемо, мигранти су у поподневним сатим намеравали да украденим чемцем пређу у Хрватску како би се домогли неке од земаља ЕУ.У томе нису успели јер се чамац прврнуо, а шесторица миграната се том прилком спаисла.

Наиме, за ову несрећу сазнало се сасвим случајно, у току увиђаја апатинске полиције, која је дошла на позив пчелара којима су, по свему судећи, мигратни уништили двадесетак кошница. Тада су из шуме истрчала шесторица преживела мигранта и испричала полицији шта им се догодило. По њиховим причама, четири особе су нестале када се чамац, наводно са њих десеторо, преврнуо на Дунаву код Апатина.Прочитајте и: Vuk im je prvi komšija, a medved najbolji prijatelj: Blizanci Milica i Milan (13) hrane stoku, vode volove, a potom odlaze u školu (FOTO)


Према речима Златка Милићевића, координатора у Прихватном центру за мигранте у Сомбору, мокрим и измореним мигрантима Црвени крст је уручио половну гардеробу и храну.


По налогу тужиоца мигранти су одмах одведени на преглед у сомборску болницу.

Претпоставља се да је до превртања чамца дошло због превелике тежине.Полиција обавља увиђај, а потрага за несталима је у току.