Реновирани Дом здравља у Лепосавићу на услузи пацијентима

Танјуг

08. 11. 2019. у 19:01

Реновирани Дом здравља у Лепосавићу на услузи пацијентима

Фото З. Јовановић

Директор Канцерије за КиМ Марко Ђурић у присуству руководства Клинично-болничког центра обишао је данас и предао на употребу реновирани Дом здравља у Лепосавићу за чију адаптацију и сређивање је влада Србије издвојила значајна средства
Директор Канцерије за КиМ Марко Ђурић у присуству руководства Клинично-болничког центра обишао је данас и предао на употребу реновирани Дом здравља у Лепосавићу за чију адаптацију и сређивање је влада Србије издвојила значајна средства.

Објекат, изграђен пре 35 година, у потпуности је реновиран, па ће осим побољшаних услова за рад, медицински радници имати и знатно боље услове за лечење пацијената.

"Када сам чуо од људи било ми је пуно срце јер им је сада неупоредиво лепше да раде у свеже реновираном Дому здравја, са сређеним тоалетима и амбулантама и да могу боље да брину о својим пацијентима. Ово је крај који је познат по вредним и радним људима, и који је био познат по повећаном наталитету и наставићемо да улажемо да се српска и сва друга деца рађају и живе у условима достојних човека. Драго ми је да сам видео људе који су решени да се боре да остану своји на своме“, рекао је Ђурић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Spremni i na napuštanje institucija: Predstavnici Srpske liste sa Marko Đurićem o budućem delovanju


Он је подсетио на 349 пројеката који се реализују у склопу плана председника Србије Александра Вучића за подршку српском народу на Косову и нагласио да је то простор на коме мора да буде и за нова радна места, и за улагање у здравствене и школске установе.

"Желим да из Лепосавића пошаљем поруку нашим људима да рачунају на то да ће држава Србија у наредном периоду наставити да улаже у своје институције, у њихово обнављање, да ћемо наставити да улажемо и у здравство, школство и све остале институције на КиМ", рекао је Ђурић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Obeležena gradska slava Kosovske Mitrovice: Da ostane grad snage i otpora (FOTO)

Он је најавио да ће се сваке године запошљавати млади људи, улагати у привредну инфраструктуру и у живот људи на КиМ, да би могли да планирају са сигурношћу своју будућност на овим просторима.

"То је најважнији задатак, јер је сваки Србин на КиМ међа Србије и најчвршћи гарант опстанка наше државе на Косову и Метохији“, рекао је Ђурић.

Директор КБЦ Косовска Митровица Милан Ивановић пренео је захвалност државним институцијама Србије које су препознале значај српских здравствених установа на Косову, преноси Косово онлајн.

"Ово је само један сегмент ове озбиљне и одговорне политике која се као никада води сада према овом простору и према српском народу на простору КиМ и у погледу стварања адекватних услова наших пацијената и у погледу услова за рад наших запослених", рекао је он.

Други сегмент су нова запошљавања, рекао је он и најавио да се ових дана завршава конкурс за пријем 51 здравственог радника у КБЦ, а самим тим и у овом Дому здравља.

"Овај пројекат реконструкције и адаптације има велики значај како за наше раднике који су запошљени у овом Дому здравља тако и за наше грађане, јер смо добили квалитетне услове и за раднике и за лечење наших сугражана“, рекао је градоначелник Лепосавића Зоран Тодић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације